Lesmodule Your Roadtrip

cropped-dromen-en-nachtmerries_def1In ons onderwijs kunnen we alle jongeren in de wereld zelfbewuster leren zijn, zodat ze hun persoonlijke kracht gaan inzetten en gelukkig worden. Dit is het doel van de lesmodule Your Roadtrip.

Waarom?

Helaas ervaart 75% van de jongeren ernstige stress. Een op de zes raakt burn-out. Veel jongeren voelen zich eenzaam, lijden aan faalangst en hebben negatieve gedachtes. Steeds vaker leidt dit tot problemen, zoals depressie en verslaving. Nu we leven met Covid-19 hebben jongeren bovendien nog meer veerkracht nodig. Als school kun je daar  iets aan doen.

Waar gaat de lesmodule over?

Het leven kun je zien als een roadtrip. Eerst check je of je auto in orde is. Dan kies je je richting. Door nieuwe wegen in te slaan en je horizon te verbreden kom je meer te weten over wie je bent en wat je echt wilt. Regelmatig moet je brandstof tanken of even stil staan voor een kruispunt om de keuze te maken die bij je past. Kies vooral je eigen weg. Jij bent namelijk de baas over jouw leven. Je mindset is daarbij de sleutel tot succes. De lesmodule is een praktisch programma van 14 workshops waarin jongeren zelfbewuster worden van wie ze zijn. Ze leren hoe ze hun persoonlijke kracht kunnen ontdekken. De oefeningen in het werkboek en de app H’appy komen uit de positieve psychologie.

Waar en voor wie?

De lesmodule Your Roadtrip past in mentorlessen, loopbaanbegeleiding en burgerschap. Het is geschikt voor 15-99 jaar op ieder niveau in voortgezet onderwijs, mbo, hbo en universiteit.

Pilots

De onderwijsmodule Your Roadtrip is in november 2018 gestart als pilot in drie klassen op ROC Nijmegen (opleiding Dienstverlening, Uiterlijke Verzorging en de Vavo). De pilots waren succesvol. Daarnaast volgen sinds april 2020 ook medewerkers in het onderwijs de online Your Roadtrip. De reacties zijn zeer positief. Denk je dat dit ook op jouw school of opleiding zou passen? Bekijk dan de train-de-trainerworkshops