Mijn visie

 

Breng het onderwijs dichter bij de student en maak het leren leuker

Het onderwijs moet een brug slaan tussen jongeren en de nieuwe vaardigheden die de moderne samenleving vraagt. Skills die jongeren nodig hebben, veranderen:

  • Ze moeten zelfstandig kunnen werken
  • Creatief kunnen denken
  • Kritisch informatie kunnen selecteren
  • Goed kunnen samenwerken
  • Mediawijs zijn

Daarnaast staan scholen in deze tijden voor de uitdaging de kwaliteit en professionaliteit van de school op te schroeven. Ze moeten door keer op keer bezuinigingen efficiënter en effectiever werken door slimmer te handelen.

Ik zie social media in de les als een heel slimme manier om hierin een belangrijke oplossing te bieden. Door social media regelmatig in te zetten als leermiddel en door het als docent in te zetten als instructiemiddel. Ook is het mogelijk social media in te zetten voor afstandsleren. Op een simpele manier kun je lessen bijvoorbeeld opnemen en online zetten. Je kunt met social media kennisclips maken die studenten zelfstandig kunnen bekijken. Je kunt de student zelf kennisclips laten maken of presentaties laten opnemen via screencastomatic. Via Skype kun je gastdocenten ‘uitnodigen’ in je klaslokaal en zo de beroepspraktijk en -kennis in huis halen. De mogelijkheden zijn legio en naar mijn mening fantastisch voor onderwijs. Breng het onderwijs naar de student en maak leren leuker!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: