Over @mbojuffie

anoushkajcc2

Foto: Joop de Kleijn

Mijn naam is Anoushka van Bemmel, @mbojuffie, 45 jaar, ervaren journalist, moeder in een gezin met twee dochters en sinds 2012 docent Communicatie. Ik heb mij gespecialiseerd in afstandsleren en ik wil mijn kennis en passie delen, heel praktisch, met docenten én leerlingen.

Ik heb mij sinds 2012 verdiept in het afstandsleren en ben hiermee gestart op het Johan Cruyff College Nijmegen. Ik neem mijn lessen met camera op, maak webcasts en geef les in een virtual classroom. Op dit moment faciliteer en inspireer ik ons docententeam ook afstandsleren in te zetten. Dit doe ik door het juiste materiaal aan te schaffen, instructies te maken en te geven en door ze te motiveren met studiedagen en gesprekken. Topsporters hebben flexibel onderwijs nodig en afstandsleren vergroot deze flexibiliteit. Op deze website blog ik over mijn ervaringen in deze innovatie.

Heldenverhalen

Als docent op het Johan Cruyff College bouw ik dagelijks een band op met studenten/sporters. Ik kwam er al gauw achter dat iedere student een bijzonder verhaal heeft. In 2015 heb ik voor het Johan Cruyff College Nijmegen een boek geschreven waarin ik twaalf (ex)topsporters heb geportretteerd. Sindsdien interview ik regelmatig een van mijn studenten, omdat ik denk dat ze een inspirerend verhaal hebben voor andere jongeren. Als je hun verhalen leest, begrijp je waarom mijn studenten mijn helden zijn.  Deze verhalen worden ook gepubliceerd op de website van ROC Nijmegen en in het huismagazine Match! van het Johan Cruyff College Nijmegen. Dit magazine wordt  onder mijn begeleiding vier keer per jaar door eerstejaarsstudenten gemaakt.

Dilemma’s

In 2017 ben ik begonnen met bloggen over de dilemma’s van een docent. Deze worden ook gepubliceerd op de medewerkersportal van ROC Nijmegen. Ik wil graag mijn ervaringen delen met andere mensen in het onderwijs, omdat ik geloof in de kracht van  verbinding. Verhalen delen met elkaar inspireert, motiveert, steunt en zorgt weer voor vernieuwing.

Daar krijg ik energie van!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: