Over mij

20065788_103619803632430_6698312651312726016_n

Mijn naam is Anoushka van Bemmel, @mbojuffie, 47 jaar, ervaren journalist, moeder in een gezin met twee dochters en sinds 2012 docent Nederlands. Ik hou van innoveren en ik wil mijn kennis en passie delen, heel praktisch, met docenten én leerlingen.

Ik heb mij sinds 2012 verdiept in het afstandsleren en ben hiermee gestart op het Johan Cruyff College Nijmegen. Daar nam ik mijn lessen met camera op, maakte webcasts en gaf les in een virtual classroom. Ondertussen is het op deze school gewoon dat alle docenten hierin meedoen.

Heldenverhalen

Als docent weet ik dat iedere student een bijzonder verhaal heeft. In 2015 heb ik voor het Johan Cruyff College Nijmegen een boek geschreven waarin ik twaalf (ex-)topsporters heb geportretteerd. Daarna bleef ik regelmatig mijn studenten interviewen. Hun verhalen zijn inspirerend voor alle jongeren. Ze gaan over tegenslag en doorzettingsvermogen.

Dilemma’s

In 2017 ben ik begonnen met bloggen over de dilemma’s van een docent. Deze worden ook gepubliceerd op de medewerkersportal van ROC Nijmegen. Daarnaast ben ik columnist voor het mbo in Het Onderwijsblad, vakblad van de AOB (algemene onderwijsbond). Ik wil graag mijn ervaringen delen met andere mensen in het onderwijs, omdat ik geloof in de kracht van verbinding. Verhalen delen met elkaar inspireert, motiveert, steunt en zorgt weer voor vernieuwing.

Onderwijsdroom

In 2018 ben ik pas echt goed gaan begrijpen waarom ik als journalist ook leraar ben geworden. Niet vanwege het vak Nederlands, maar omdat ik onderwijs beter wil maken. Ik richt me hierbij op de persoonlijke kracht (PK) van jongeren. Ik zie dagelijks hoe hard het nodig is dat jongeren zelfbewuster worden van hun kracht waardoor ze gelukkiger worden. Ik werk aan een werkboek voor jongeren, ontwikkel met een mbo-leerling een app en start in november de eerste pilots van een lesmodule PK dat voor iedere jongere geschikt werkt.

Daar krijg ik energie van!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s