Over Anoushka

Fotograaf: Sjoerd Quint

Mijn naam is Anoushka van Bemmel, ‘mbojuffie’, journalist, docent Communicatie/Nederlands en communicatiemanager.

Mijn missie in het onderwijs is jongeren en docenten zelfbewuster te laten worden zodat zij keuzes kunnen maken die bij hen passen. Hierdoor ontdekken zij hun persoonlijke kracht en kunnen ze deze inzetten om de wereld positief te veranderen. Daarnaast krijg ik veel energie van het laten horen en zien van persoonlijke krachtverhalen.

Na zeven jaar lesgeven in Nederlands en Communicatie op het mbo richt ik me nu vooral op hoe we in het onderwijs de persoonlijke kracht van jongeren kunnen vergroten. Ik heb gezien hoe hard het nodig is dat jongeren zelfbewuster worden van hun waarden en hun kracht. Daarom heb ik een werkboek voor (alle) jongeren van 15-25 jaar geschreven: Your Roadtrip. Hierbij ontwikkelde ik de app H’appy. Daarnaast is er nu ook een lesmodule. Op dit moment geef ik train-de-trainerworkshops waarin docenten of begeleiders getraind worden om de lesmodule zelf te kunnen geven. In januari 2020 is de docentenhandleiding Your Roadtrip bij Brave New Books uitgegeven. Sinds de Corona-crisis heb ik ook een roadtrip voor medewerkers in het onderwijs ontwikkeld: een online reis die ze op eigen tempo, zelfstandig maken, eventueel met online meet-ups met mij.

Waar ik nog van droom?

Mijn hele loopbaan heb ik altijd mijn dromen als kompas gebruikt. Ik heb er al veel waar kunnen maken. De droom die nu bij mij leeft is dat ik samen met studenten van diverse opleidingen een redactie zou willen vormen van redacteuren, razende reporters, filmers, vormgevers en marketeers. We maken een periodieke talkshow vol persoonlijke, inspirerende krachtverhalen van jongeren, docenten, werkgevers en inspirators. Met als doel met verhalen elkaar te inspireren, vertrouwen te geven, te motiveren en te zorgen voor meer trots en verbinding in het beroepsonderwijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s