Uncategorized

Ik hou vast aan mijn droom

De tijd is gevlogen sinds ik een jaar geleden mijn onderwijsdroom ben gaan volgen: Project PK. Ik wil jongeren zelfbewuster maken zodat ze beter weten wie ze zijn en zodat ze stappen gaan zetten om doelen te halen en misschien wel dromen te ontdekken. Leren kijken naar de mogelijkheden en je persoonlijke kracht inzetten, daar gaat het in PK om.

“Waarom doe ik dit in hemelsnaam?” 

De eerste stap naar mijn droom was mezelf verder scholen in positieve psychologie. Ik wilde graag meer handvatten. Dat is gelukt. Ik startte vervolgens met het schrijven van een boek. Een werkboek ‘Your roadtrip’ voor alle jongeren in Nederland om zelfstandig aan de slag te kunnen gaan met hun persoonlijke kracht.  Hij is klaar! Volgende week is ook de app die bij het werkboek hoort klaar voor gebruik. En nu zet ik de derde stap: ik ontwikkel een lesmodule PK voor het onderwijs en start over twee weken de eerste pilot met een klas op mboniveau 2. Daarna hoop ik een pilot te kunnen draaien op mboniveau 3 en 4. Zo kan ik volgend jaar een passende lesmodule PK klaarhebben voor het mbo zodat mentoren al hun leerlingen tools for life mee kunnen geven. Next step: voortgezet onderwijs.

Eenzaam

Deze opsomming van stappen klinkt alsof het vanzelf gaat. Het bijzondere van mijn droom volgen is inderdaad dat mijn motor op volle toeren draait door de energie die mijn missie mij geeft. Als de eerste stap is gezet, volgt vanzelf de volgende, maar dat komt ook omdat ik een concreet plan heb gemaakt. Ik steek er zeeën van tijd in, maar het is niet erg. Dat ik mijn droom volg, betekent niet dat het steeds makkelijk is. Ik voel me regelmatig eenzaam, ook al weet ik dat ik gesteund wordt door verschillende mensen om me heen. Uiteindelijk moet ik het toch zelf doen, ben ik de aanjager, moet ik mensen overtuigen er de prioriteit aan te geven. Als ik moe dreig te worden en me afvraag waarom ik dit in hemelsnaam doe, denk ik even aan al die jongeren die het zo hard nodig hebben.

Ik bløf me erdoorheen. ‘Hou vol, hou vast’ klinkt ’s morgens als ik opsta. Op mijn spiegel hangt de titel van deze blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s